Vindflöjelpolitik..

Jaha,,,så var tiggeriförbud på tapeten igen, fast den här gången är det sossarna som tar upp frågan. Vill gärna använda ordet kappvändare och populism i sammanhanget, så då gör jag väl det…

Statsministern talade för inte så länge sedan i kraftfulla ordalag om att man inte kan lagstifta bort fattigdom och att fattigdom inte är ett brott. Sossarna raljerade föraktfullt om (M)s förbudsförslag och SDs kampanj i Stockholms tunnelbana. Nu har vinden tydligen tvärvänt den (S)ocialdemokratiska och (S)olidariska kappan, åtminstone för vissa inom partiet. Det luktar, nej det stinker populism om civilminister Ardalan Shekarabis uttalanden om tiggeriförbud.

Detta utspel stärker inte precis sossarnas nedåtgående förtroendekapitalspiral och protesterna har varit starka på sociala medier men även inom partiet och från regeringspartnern (MP).

Det finns inget regeringsbeslut säger statsministern, men man vill undersöka möjligheterna att få stopp på det ovärdiga tiggeriet.

Det ligger förstås en långsiktig taktik bakom detta. Det finns ett stort missnöje avseende tiggeriet som samhällsproblem bland allmänheten och man vill naturligtvis plocka poäng och locka tillbaks väljare som strövat iväg högerut.

Oavsett mina egna åsikter i frågan, tycker jag oerhört illa om populism, opålitliga kappvändare och människor som inte står vid sina ord, och det gäller alldeles speciellt folkvalda politiker. Därav mitt missnöje och anledningen till detta något kortfattade inlägg.

Jag är helt enkelt bara så dödligt less och besviken på svensk politik just nu…

tiggeri-jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s