Skyll oss själva

Hur mycket normalisering tål Sverige egentligen? När är toleransens övre gräns nådd? När kommer den dag då vi blir varse vad vår flathet och naivitet orsakat och för sent inser att vi får skylla oss själva?

Jag minns en tid då bl.a. en Toblerone inhandlad med statens kontokort gav ramaskri av ofantliga mått från media, opposition och befolkning, och medförde en statsministerkandidats avgång även om något brott inte kunde påvisas. Idag accepterar vi tydligen att partitoppar och förtroendevalda svingar järnrör på stan, slår ner folk i krogköer, kallar kvinnor och människor av utländskt ursprung för de vidrigaste av öknamn, sprider lögner och rasistiska uttalande i parti och minut samt ägnar sig åt nazistiska gruppövningar utan att vi reagerar nämnvärt. Har alla fullständigt tappat sans och vett? Har vi verkligen blivit så avtrubbade?

Visst, de grövsta övertrampen blir omskrivna i media och omtalade och kritiserade på sociala medier, partiledningen ser sig tvunget att ”utreda saken” eller t.o.m. utesluta någon, men sedan rinner allt ut i den allt mörkbrunare sanden tills nästa SD-skandal briserar med en sinande kraft som numera bara liknar en kinapuff.

När t.o.m. ett betrott och etablerat parti som Moderaterna bereder sig för ett samarbete med SD i sin desperation att återta regeringsmakten, när samma parti en nanosekund tidigare ansett nämnda parti vara rasistiskt, blir i alla fall jag mycket oroad….

1a77c5f8-3968-4929-b15f-8384b2d002e8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s